Menu

Akassen viste sig at være det rigtige valg

13. april 2020 - Ikke-kategoriseret

For nyligt blev virksomheden, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at lukke ned. Jeg stod af den grund uden varsel uden løn.

Situationen føltes vildt besværligt. Jeg har aldrig stået uden arbejde. Heldigvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde fået overført penge til min a-kasse. Det var min redning, da jeg lige pludselig måtte melde mig ledig.

Jeg har fra tid til anden spekuleret på, at det ikke var nødvendigt at betale til arbejdsløshedskasse. Jeg har jo aldrig nogensinde været jobsøgende før, men glædeligvis var jeg klog nok til at fortsætte som medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod ledig blev medlemskabet uden tvivl en stor hjælp

Arbejdsløshedskassen hjalp med at sætte mig ind i det med penge og det juridiske, og de hjalp med at lede efter eventuelle jobs, forfatte ansøgninger og CV. Det var egentlig ret overskueligt.

Det er svært at finde job i mit erhverv. På baggrund af det var jeg indstillet på, at jeg skulle være uden arbejde over en lang periode. Økonomisk ville det være hårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en a kasse. Derfor var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg behøver ikke sælge lejligheden, og jeg kan brødføde min familie. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der findes jo mange a-kasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er væsentligt for min branche. De skal endvidere fremstå troværdige. Glædeligvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg gik en håndfuld faste besøg hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var endvidere chance for at booke sig ind til hjælpende undervisning, hvor jeg blev en del klogere på fx jobsøgning.

For nylig fik jeg et brev fra Akademikernes a-kasse – som sagde, at arbejdsløsheds-kassen havde et potentielt beskæftigelse til mig. Jeg var lykkelig.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale på mit kommende arbejde. Jobsamtalen forløb positivt, og senere samme dag ringede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i fire måneder, og det er en stor glæde, at jeg i dag kan møde på arbejde hver dag. Jeg er begejstret for min nye arbejdsplads.
Det er hårdt at stå ledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den rigtige vejledning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløsheds-kasse
At kunne få dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse var på mange måder min sikkerhed økonomisk. Derfor var jeg forsikret finansielt, og jeg blev ikke tvunget til at videresælge de materielle goder, der er vigtige for mig.