Menu

Hvad er et LEI-tag?

3. maj 2021 - Nyheder

LEI-tag er det næste skridt, efter du har fået din LEI-kode. Meningen med et LEI-tag er, at du på din hjemmeside har et link – et LEI-tag – til oplysningerne bag din LEI-kode. På den måde kan folk, der besøger din hjemmeside, tjekke dine data som juridisk enhed og dermed sikre sig, at du er troværdig.

Et LEI-tag er derfor en måde at vise potentielle kunder og/eller forretningspartnere, at du er til at stole på. Du er den, du siger, du er, og alle besøgende på din hjemmeside kan klikke på dit LEI-tag og tjekke dine data. Hvis besøgende ønsker yderligere oplysninger om dig, kan de klikke på LEI-tagget igen og dermed se alle de data, der ligger til grund for din LEI-kode, dette sker via et LEI-certifikat.

Systemet er, at du starter med at få en LEI-kode. Som juridisk enhed, der foretager finansielle transaktioner internationalt, er dette et krav fra myndighederne. Dernæst er det ofte nødvendigt overfor eksempelvis din bank, at du har et LEI-certifikat for at kunne dokumentere din LEI-kode med tilhørende data.

LEI-certifikatet kan du få udstedt online via flere udbydere. Reelt er der  blot tale om dokumentation for oplysningerne bag din LEI-kode, og du kan få dit LEI-certifikat både på papir og i elektronisk format. Når du får udstedt et LEI-certifikat, bliver dokumentet tilgængeligt i det globale LEI Register, der er åbent for alle.

Når du således har fået oprettet din LEI-kode, og du derpå har fået udstedt dit LEI-certifikat, kan du oprette et LEI-tag, som altså er et link fra din hjemmeside. Linket giver som sagt besøgende mulighed for med et enkelt klik at tjekke de overordnede data for din virksomhed, og med et klik mere at se alle oplysninger, der er opgivet i forbindelse med udstedelsen af din LEI-kode. Altså adgang til dit LEI-certifikat.

LEI-certifikatet er tilgængeligt via LEI Register

Eftersom LEI-certifikatet er tilgængeligt via LEI Register, er der fuld åbenhed og absolut troværdighed i oplysningerne om dine data. På den måde bliver LEI-tagget og LEI-certifikatet dine beviser på, at du er en troværdig juridisk enhed, der fuldt lovligt udfører finansielle transaktioner internationalt.

Hele systemet med LEI-koder, LEI-certifikater og LEI-tags er opbygget for at etablere åbenhed og gennemsigtighed i de finansielle transaktioner på det globale marked. Først og fremmest for at myndighederne kan overvåge finansmarkedet, med henblik på at styre finanspolitikken og for at forebygge finansielle kriser. Dertil kommer naturligvis ønsket om at forhindre økonomisk kriminalitet.