Menu

Hvor kan jeg blive medlem af en a-kasse

16. december 2019 - A-kasser og fagforeninger
Hvor kan jeg blive medlem af en a-kasse

Medlemstallene hos Danmarks a-kasser er støt stigende. Der er da også rigtigt mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse, og jo før, jo bedre. Skulle du pludselig blive ledig, inden du har nået at tilmelde dig en a-kasse, kan du nemlig ikke modtage anden offentlig ydelse end kontanthjælp. Kontanthjælp udgør et betydeligt lavere, månedlige beløb end den maksimale dagpengesats, og derfor er et medlemsskab af en a-kasse den bedste sikring ved ledighed. Der er et væld af forskellige a-kasser på det danske marked, og det kan måske virke uoverskueligt at finde rundt i de mange muligheder. Til inspiration, har fem a-kasser særligt høje medlemstal.

Top Fem: Danmarks mest populære a-kasser

  1. Akademikernes a-kasse
  2. Fagligt Fælles Forbund
  3. HK a-kasse
  4. Krifa
  5. ASE

Hvor kan jeg blive medlem af en a-kasse med min faglige baggrund

Som du måske umiddelbart kan se på ovenstående Top Fem liste, henvender nogle af disse a-kasser sig til lønmodtagere med en specifik faglig eller uddannelsesmæssig baggrund. Der findes to typer a-kasser at vælge imellem: De fagspecifikke, og de tværfaglige, der optager medlemmer uanset deres baggrund.

a-kasse

Fordele ved fagspecifikke a-kasser

Der kan være mange fordele ved en fagspecifik a-kasse, som har bred erfaring med, og kendskab til lige netop dit fag. Derfor kan denne type a-kasse ofte hjælpe med karriererådgivning, workshops, kurser eller anden type efteruddannelse, hvis du som jobsøgende ønsker at opkvalificere dig til en ny stilling. De målrettede a-kasser kan tilbyde dig individuel vejledning og sparring, når du som ledig skal navigere markedet for jobsøgere, hvilket uden tvivl er en kæmpe fordel. Hvis du ikke ved, hvilke typer a-kasser, der henvender sig til dig og dit fag, så prøv med en hurtig, online søgning. Måske finder du en a-kasse med kendskab til lige netop dine faglige problematikker, og jobmarkedet inden for dit erhverv.

Hvor kan jeg blive medlem af en a-kasse uanset baggrund og uddannelse

For smalle fag, der ikke beskæftiger store grupper af danskere, findes der måske slet ingen fagspecifik a-kasse. Kan du ganske enkelt ikke finde en a-kasse, der henvender sig til dit fag — eller foretrækker du bare en bred, tværfaglig a-kasse— er der rigeligt at vælge imellem. En række danske a-kasser optager medlemmer med mange forskellige baggrunde, uden specifikke krav til uddannelse eller beskæftigelsesområde.

Fordele ved tværfaglige a-kasser

Er du ansat i et mindre fag, som ganske enkelt ikke har en a-kasse med viden og ekspertise indenfor dit felt, er det en stor fordel at have muligheden for at vælge en tværfaglig a-kasse. Dette er klart et bedre alternativ til slet ikke at have medlemsskab af en a-kasse, og dermed risikere kontanthjælp ved en uforudset ledighedsperiode. De tværfaglige a-kasser kan ofte være en smule billigere på deres månedlige kontingent end de fagspecifikke og målrettede a-kasser, som skal oparbejde ekspertise indenfor et særligt fag og ansætte personale med bred erfaring heri. Besparelserne er dog som regel ikke tårnhøje, og det kan derfor være en god ide først at sammenligne kontingenter, inden du vælger en tværfaglig a-kasse alene på prisen.

Populære tværfaglige a-kasser

  1. Frie
  2. Det Faglige Hus
  3. Business Danmark
  4. Magistrenes a-kasse
  5. Min a-kasse