Menu

Internetforbindelse er stort set ikke til at leve foruden længere.

11. januar 2020 - Ikke-kategoriseret

Langt de fleste mennesker har bredbåndsforbindelse derhjemme. Vi anvender billigt internet til at gå på online, læse aviser, se dokumentarer og alt muligt andet.

Bredbåndsforbindelse er stort set ikke til at klare sig uden i dag.

Det mest betydningsfulde ved en bredbåndsforbindelse er, at tilgangen er stabil. Det er nødt til at til at stole på, så du ikke går glip af noget, fordi tilgangen til internettet ikke reagerer. Det er også af stor betydning, at bredbåndsforbindelsen er hurtig. Det er meget forskelligt hvilken hastighed, der er nødvendigt. Det afhænger af, hvad man bruger sin internetforbindelse til. Er det for eksempel mest surfing på nettet, har du ikke brug for lige så effektiv internet, som hvis du gamer nogle krævende videospil.

Der er mange bredbåndsudbydere blandt andre 3 mobilt bredbånd. Ved mange af dem har du endvidere mulighed for at have dit internet, TV og mobilabonnement samme sted. At have det hele samlet et sted kan nogle gange være en billigere løsning.

Har du haft samme udbyder og haft samme forbindelse i mange år, kan det blive fordelagtigt at undersøge prisen, du afbetaler for dit bredbånd. Hastigheden øges meget ofte, og priserne dykker over tid. Derfor er der en god chance for, at du kan lande en mere fordelagtig aftale i dag.

Kampen mellem bredbåndsselskaberne er benhård, så mon ikke din nuværende bredbåndsudbyder gerne vil matche en mere fordelagtig pris, hvis du spørger dem.

Der er variation mellem fibernet, bredbånd via kabel og mobilbredbånd.

Fiberbredbånd er en nyhed inden for bredbåndsinternet. Med fiberinternet er du garanteret, at din hastighed på internet altid er ens. Fiberbredbånd kan i nogle tilfælde være en større udgift end de andre bredbåndsinternetforbindelser, men det kan godt betale sig at efterse markedet for det.

Kabelbredbånd er internet via dit antennestik. Med kabelbredbånd kan du både modtage fjernsyn og internetforbindelse. Det uheldige ved kabelbredbånd er, at det kan arbejde langsomt under større belastning, hvis flere er på nettet på samme tid.

Mobil bredbånd. Mobilbredbånd er internet, du kan have med dig hvor end du er. Det fungerer over mobilnetværket. Du skal bare være i besiddelse af et simkort og en mobiltelefon, tablet eller computer, og så kan du surfe på internettet hvor end du er. Det er altså utrolig smart, men også en smule mere ustabilt.

Mange danskere vælger at have enten kabelbredbånd eller fiberbredbånd derhjemme, og så tager de deres mobil bredbånd med når de er ude. Mobil bredbånd er som oftest afgrænset til et vist antal GB, og af den årsag er det ikke det mest oplagte, når der skal streames film eller tv-serier online.

Omvendt er mobilbredbånd utrolig belejligt at tage med når man er væk hjemmefra, og man skal bruge navigator eller tjekke FB osv. i løbet af dagen.